Virágom-virágom

Virágom-virágom

Mintha lisztes lenne a növényem, mi ez?

2019. május 21. - Bettynusz

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én hiába lakom panelházban és csak a lakásban vagy erkélyen tartok pár növényt, mégis elég sok növénybetegséggel sikerült találkoznom. Külön cikkekben hozok pár gyakorit, amivel ti is találkozhattok.

Ha fehér liszt kinézetű foltokat láttok a növényen, azt úgy hívják-->

-->Lisztharmat:

 fb_img_1557002667719.jpg                                                                          (Kép: Korallvirág)

A lisztharmat egy gomba, ami általában az egész növényt meg tudja támadni, levél alját, szárát, virágát, gyümölcsét. Viszont akkor szoktuk észrevenni, amikor a levél felszínén is elterjed. Főként nedvesség/magas páratartalom esetén jelenik meg. 

Mit tegyünk ellen?

Távolítsuk el a fertőzött részeket és vigyázzunk a túlzott mértékű öntözéssel. Nekem ennyivel is sikerült megmentenem. Viszont ha ez kevésnek bizonyul a megmentéshez, lehet kapni számos lisztharmat-gombaölő szert, nyugodtan kérjetek segítséget hozzá a boltokban, akár le is fotózhatjátok a növény problémás részét és meg tudjátok mutatni az eladónak, aki tud ajánlani. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viragom.blog.hu/api/trackback/id/tr4814798090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása